Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZÁPIS ze zasedání představenstva OS ČLK Strakonice dne 5. 2. 2013

11. 2. 2013

Přítomni: MUDr. Pelíšek, MUDr. Horný, MUDr. Mareš, MUDr. Moltaš, MUDr. Hlinková, MUDr. Fialová

Omluveni: MUDr. Linhart, MUDr. Maxová, MUDr. Zoubek,

Hosté: MUDr. Bc. Fiala, MBA

 

1.Dr. Pelíšek seznámil přítomné se závěry jednání porady předsedů okresních sdružení ČLK a jednání představenstva ČLK, které se konaly dne 31. 1. 2013 v Praze. Hlavním tématem porad byly dopady nové úhradové vyhlášky pro rok 2013 a novela sazebníku výkonů. ČLK s parametry nastavenými ministerstvem pro tento rok nesouhlasí a kritizuje je, připomínky komory nebyly ve většině případů vůbec akceptovány. ČLK podnikne některé kroky, které jsou motivovány snahou o novelizaci úhradové vyhlášky. Jde zejm. o podání k Ústavnímu soudu (pro některá diskriminační ustanovení), petici občanů a Den zdraví lékařů, který by se měl konat v pátek 1. 3. 2013. Podrobnosti k těmto akcím budou zveřejněny dne 7. 2. 2013.

Závěr: Představenstvo podporuje postup schválený představenstvem ČLK a zplnomocňuje předsedu OS ČLK Strakonice k aktivní podpoře tohoto postupu na území okresu Strakonice. Vyzývá své členy, aby aktivitám ČLK v této věci vyjádřili aktivní podporu.


2.Představenstvo OS ČLK Strakonice projednalo žádost České lékařské společnosti J. E. Purkyně – Spolku lékařů Strakonice o prominutí poplatků za registraci vzdělávacích akcí, které bude Spolek lékařů v tomto roce pořádat ve spolupráci s Českou lékařskou komorou, okresním sdružením Strakonice.

Závěr: Představenstvo rozhodlo v souladu se zněním Stavovského předpisu č.16, § 7, odst. 5 o prominutí registračního poplatku u všech akcí, které v roce 2013 budou spolupořádat Česká lékařská společnost J. E. Purkyně – Spolek lékařů Strakonice a okresní sdružení ČLK Strakonice (počet kreditů nesmí být vyšší než tři).


3.Představenstvo odsouhlasilo vydání „Diplomu celoživotního vzdělávání“ pro tyto lékaře : MUDr. Havlová Helena, MUDr. Štětková Hana, MUDr. Bazgier Milan, MUDr. Bazgierová Mária, MUDr. Hlad Jan, MUDr. Jedličková Markéta, MUDr. Jirková Hana, MUDr. Kadlecová Eva, MUDr. Klichová Helena, MUDr. Kopecká Helena, MUDr. Matoušková Petra, MUDr. Oberpfalzerová Jiřina, MUDr. Pávková Marie, MUDr. Sádlová Lýdie, MUDr. Scheinostová Lenka, MUDr. Svachová Věra, MUDr. Dvořáková Alena

 

4.Představenstvo odsouhlasilo vydání „Oprávnění k předpisu léčiv“ pro tyto lékaře:
MUDr. Kalbáčová Olga, MUDr. Rudolská Anuše, MUDr. Katolická Marie

 

 


zápis schválil
MUDr. Michal Pelíšek
předseda OS ČLK Strakonice