Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z Á P I S ZE ZASEDÁNÍ PŘEDSTAVENSTVA OS ČLK STRAKONICE KONANÉHO DNE 12. 12. 2012

7. 2. 2013

Přítomni: MUDr. Pelíšek, MUDr. Horný, MUDr. Mareš, MUDr. Moltaš,
MUDr. Maxová, MUDr. Zoubek,

Omluveni: MUDr. Linhart MUDr. Hlinková, MUDr. Fialová

Hosté: členové Revizní komise a Čestné rady: MUDr. Fiala, MUDr. Chalupa,
MUDr. Wiendl


1. Představenstvo vzalo na vědomí informaci předsedy o průběhu sjezdu ČLK v Praze a o dalších aktuálních otázkách týkající se ČLK.

2. Představenstvo vzalo na vědomí informaci předsedy o činnosti kanceláře včetně nákupu několika nových prvků výpočetní techniky.

3. Představenstvo vyslechlo informaci předsedy o důvodech prominutí poplatku za registraci vzdělávací akce, kterou v listopadu 2012 pořádal Spolek lékařů ve Strakonicích. Představenstvo vyslovilo s rozhodnutím předsedy souhlas.

4. Představenstvo diskutovalo možnosti bližší spolupráce OS ČLK Strakonice a Spolku lékařů Strakonice při organizaci vzdělávacích akcí pro lékaře strakonického regionu. Představenstvo stojí o podporu těchto aktivit, a proto pověřilo předsedu OS ČLK Strakonice jednáním s předsedou Spolku lékařů o možnostech bližší spolupráce. Představenstvo souhlasí, aby vzdělávací akce spolupořádaly organizace: Spolek lékařů, OS ČLK Strakonice a Nemocnice Strakonice, a.s. Představenstvo souhlasí, aby takové akce – při splnění dalších podmínek daných Stavovským předpisem ČLK č. 16, byly osvobozeny od placení poplatků spojených se zapsáním akce do Centrálního registru vzdělávacích akcí ČLK.

5. Představenstvo projednalo a schválilo návrh předsedy na finanční podporu mladým lékařům registrovaných u okresního sdružení ČLK Strakonice.

Představenstvo stanovilo tyto podmínky:
a) člen okresního sdružení ČLK, kterému není ke dni 28. 2. 2013 více než 30 let, může kancelář OS ČLK Strakonice požádat o finanční podporu ve výši max. 1500 Kč na nákup odborné lékařské literatury, který doloží dokladem (event. doklady) o zakoupení („paragonem“). Bude-li cena za nákup knihy převyšovat částku 1500 Kč, bude vyplacena částka 1500 Kč.
b) žádosti mohou lékaři podávat do 28. února 2013
c) finanční podpora se vztahuje na odbornou literaturu zakoupenou v období 1.1.2012 – 28.2.2013
d) k žádosti je třeba vyplnit formulář zveřejněný na www stránkách OS ČLK Strakonice, vytisknout a společně s paragonem doručit do kanceláře OS ČLK Strakonice
e) podmínkou je řádné a včasné uhrazení členských příspěvků ČLK za rok 2013
f) pokud již žadatel čerpal finanční podporu od OS ČLK Strakonice na nákup odborné literatury v minulém roce, nemůže v tomto roce žádat o finanční podporu na stejnou publikaci (která již byla podpořena v r. 2012)

Budou-li splněny výše uvedené podmínky, pověřuje představenstvo předsedu okresního sdružení, aby finanční podporu schválil a kancelář, aby částku vyplatila převodem na žadatelův bankovní účet.

Příklady:
I. lékařem bude předložen paragon za knihu v hodnotě 2000 Kč, bude vyplacena částka 1500 Kč
II. lékařem bude předložen paragon za knihu v hodnotě 900 Kč, bude vyplacena částka 900 Kč
III. lékařem budou předloženy paragony za 3 knihy v hodnotách (300, 800 a 400 Kč), bude vyplacena částka 1500 Kč


6. Představenstvo odsouhlasilo vydání „Oprávnění k předpisu léčiv“ pro tyto lékaře:
MUDr. Černý, MUDr. Gregorová D., MUDr. Kalbáčová M., MUDr. Vávra, MUDr. Jiskrová, MUDr. Kalbáč,

7. Představenstvo odsouhlasilo vydání „Diplomu celoživotního vzdělávání“ pro tyto lékaře :
MUDr. Pelíšek, MUDr. Nýdlová, MUDr. Nýdl, MUDr. Linhart, MUDr. Egert, MUDr. Novák, MUDr. Kolenčíková, MUDr. Mika, MUDr. Bartošková, MUDr. Houšková Z., MUDr. Sýkora, MUDr. Uhlířová, MUDr. Trnka, MUDr. Chalupa R., MUDr. Audolenská, MUDr. Pugner, MUDr. Audolenský, MUDr. Holáková, MUDr. Holák, MUDr. Kubíncová, MUDr. Vanata, MUDr. Kratochvíl, MUDr. Fialová L., MUDr. Vinická, MUDr. Vojta

 

 

 


zápis schválil
MUDr. Michal Pelíšek
předseda OS ČLK Strakonice