Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dopis předsedy 1/2018

4. 1. 2018

 

Vážená paní doktorko,

vážený pane doktore,

 

předem prosím přijměte mé přání všeho nejlepšího v novém roce, ať se Vám daří v osobním

i profesním životě!

Jako již tradičně bych Vám rád předal několik důležitých informací.

 

 

1) Finanční podpora mladým lékařům

I v tomto roce přispěje naše okresní sdružení mladým lékařům registrovaným u našeho okresního sdružení na nákup odborné literatury. Člen okresního sdružení ČLK, kterému není ke dni 28. 2. 2018 více než 30 let, může kancelář OS ČLK Strakonice požádat

o finanční podporu ve výši max. Kč 1 200,- na nákup odborné lékařské literatury. Žádosti mohou lékaři podávat do 28. února 2018. Podrobné informace včetně formuláře žádosti naleznete na www stránkách našeho okresního sdružení (sekce Dokumenty).

 

2) Pozvánka na Zdravotnický ples

Po několika letech si Vás a Vaše přátele dovoluji pozvat na Zdravotnický ples, který organizačně zastřešuje naše sdružení. Ples se koná ve strakonickém Kulturním domě v sobotu 10. února 2018 od 20,00. O hudební produkci se postará TopBand, jako host vystoupí Petra Janů, bude diskotéka, tombola a chystáme i pár překvapení. Lístky lze ještě zakoupit

v kanceláři našeho sdružení u paní Renaty Kovářové. Těším se na setkání s Vámi.

 

3) Informace o platbě příspěvku ČLK

Výše příspěvku na činnost byla stanovena delegáty sjezdu ČLK v listopadu 2017. V souladu s komorovými předpisy Vás žádám o úhradu tohoto příspěvku

 

nejpozději do 28. února 2018.

 

Výše členského příspěvku pro jednotlivé skupiny lékařů:

Soukromí lékaři + lékaři ve vedoucí funkci (statutární zástupce zdravotnického zařízení, přednosta kliniky, primář či vedoucí lékař samostatného oddělení či kliniky zdravotnického zařízení).

 

Kč 3 500,-

Zaměstnanci + ostatní lékaři

Kč 2 500,-

Neplatící absolventi: V kalendářním roce, kdy lékař ukončil lékařskou fakultu a v kalendářním roce následujícím je lékař osvobozen od placení příspěvku na činnost.

 

Kč 0,-

Platící absolventi: V roce, v němž lékaři poprvé nevzniká nárok na osvobození od placení příspěvku pro absolventy

Kč 1 000,-

Nepracující důchodci

Kč 500,-

Mateřská, rodičovská dovolená

Kč 0,-

Žádost o pozdní vstup

Kč 10 000,

 

Příspěvky je možné hradit:

  1. Přímou platbou v pokladně ČSOB Strakonice na účet 81553000
  2. Převodním příkazem – na číslo účtu 1812815533/0300, variabilní symbol = evidenční číslo lékaře (lze zjistit na www.lkcr.cz) nebo datum narození - NE RODNÉ ČÍSLO!!!!!

 

Písemně zdůvodněnou žádost o úlevu z placení příspěvků na činnost může podat člen komory představenstvu okresního sdružení do 31. 1. 2018. Představenstvo může snížit, prominout nebo odložit splatnost příspěvku z důvodů: mateřská a rodičovská dovolená, dlouhodobá pracovní neschopnost člena komory, nepříznivá sociální situace člena komory, jehož čistý příjem dosáhl v předchozím kalendářním roce pouze životního minima podle obecně platných právních předpisů, představenstvo okresního sdružení může rozhodnout i o dalších důvodech.

(formulář žádosti o úlevu naleznete na webu OS ČLK Strakonicewww.clkstrakonice.estranky.cz v sekci Dokumenty)

 

Děkuji Vám za čas věnovaný tomuto sdělení a přeji Vám vše dobré v novém roce!

 

S pozdravem

MUDr. Michal Pelíšek, MBA

předseda OS ČLK Strakonice